شمارش معکوس برای نبرد با بزرگان آشنایی با حریفان ایران در لیگ جهانی بیست و چهارم
درباره وبلاگ

سلام...... اين وبلاگ كاملا دوستانست براي همه ي واليبيال دوست ها............ خبر هاي به روز و درمورد خود واليبال هر چي كه مربوط به اين ورزش جذابه!!!!% خواهشا خواهشا و خواهشا اگه استاد هايي كه تو اين كارن راهشون ان طرف ها افتاد نقص هاي كارمون رو بگن و حالمون رو خوب كنن..... اميد وارم بتونم نقش كوچيكي رو تو شناخت و عرضه ي اين ورزش نازنين داشته باشم. يا علي!!!
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بال بال.........والبال و آدرس volleyball.sport.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 51
بازدید دیروز : 42
بازدید هفته : 206
بازدید ماه : 268
بازدید کل : 173765
تعداد مطالب : 95
تعداد نظرات : 285
تعداد آنلاین : 1



بال بال.........واليبال
..................((دنياي واليبال)).....................

شمارش معکوس برای نبرد با بزرگان 
آشنایی با حریفان ایران در لیگ جهانی بیست و چهارم

بر خلاف 23 دوره گذشته لیگ جهانی والیبال ، دوره بیست و چهارم آن برای ما ایرانی ها و والیبال ایران اهمیتی دو چندان پیدا کرده است و چشم ها در این دوره به تیم ملی والیبال ایران دوخته شده که نخستین حضورش را در این رویداد بزرگ قرار است آن هم در مصاف و رقابت با تیم های بزرگ جهان در یکی از گروههای سه گانه تجربه کند. رقابت های دوره بیست و چهارم از روز 10 خردادماه با انجام بازی های گروه 3 در شرایطی آغاز می شود که بازی های دو گروه دیگر از جمله گروه دوم که تیم ملی والیبال ایران در آن قرار دارد از روز 17 خردادماه شروع خواهد شد . با توجه به اهمیت این بازی ها و در استقبال از نخستین حضور تیم ایران در لیگ جهانی والیبال در این گزارش تلاش کرده ایم تا ضمن نگاهی پیرامون چگونگی شکل گیری این رویداد و همچنین نحوه آماده سازی تیم ملی ایران ، شما را با آخرین موقعیت حریفان تیم ملی کشورمان در لیگ جهانی والیبال بیشتر آشنا کنیم . حریفانی چون روسیه ، کوبا و ایتالیا که در مجموع 11 بار فاتح این رقابت ها شده اند و دو تیم صربستان و آلمان نیز برای خود در این جمع داعیه صعود دارند. نخستین گزارش از مجموعه گزارش های این رویداد جهانی را در این شماره می خوانید .
                                      *****************
شروع لیگ جهانی والیبال به 24 سال پیش به سال  1990 می رسد . زمانی که روبن اگوستای مکزیکی در اوج قدرت خود در راس فدراسیون جهانی والیبال قرار داشت و با پیشنهاد ماتسودایرا نایب رئیس وقت ژاپنی خود پایه گذار لیگی شد که هم اکنون در گذر زمان تبدیل به یکی از رویدادهای ورزشی معتبر در جهان شده است . تا چند دوره اول فقط چند تیم معدود از چند قاره خاص توانایی حضور در آن را داشته اند ، اما به تدریج لیگ جهانی والیبال توانست پای تمامی قاره ها را به این لیگ باز کند . تعداد اولیه تیم ها با گذشت بیش از دو دهه از 10 تیم هم اکنون به 18 تیم افزایش پیدا کرده و هیچ بعید نیست که در آینده نزدیک شمار تیم های شرکت کننده به مرز 24 تیم نیز برسد . هر چند در این دوره با کنار کشیدن مصری ها آفریقا بدون نماینده ماند و پرتغال دو باره به لیگ بازگشت . ولی اتفاق مهم دیگر لیگ امسال ورود ایران به لیگ جهانی بوده است . با گذشت 24 سال سر انجام تیمی از غرب آسیا به لیگ جهانی راه پیدا کرد که تا قبل از این همواره این امتیاز در انحصار تیم های شرق این قاره و کشورهای ژاپن ، چین و کره بوده است .
تغییر شیوه ای که به ضرر تیم های ضعیف تر شد
نکته حائز اهمیت قبل از شروع دوره بیست و چهارم لیگ جهانی ، تصمیماتی بود که در لوزان سوئیس بعد از تغییرات مدیریتی در راس فدراسیون جهانی و آمدن اری گراسای برزیلی به جای ژی هونگ چینی اتفاق افتاد . در کنار افزایش تیم ها که تصمیمی امید بخش بود و باعث بازگشت دو تیم سقوط کرده سال پیش ژاپن و پرتغال به این دوره شد ، تصمیمات دیگری هم اتخاذ شد که به ضرر تیم های در حال توسعه تمام شده است . یکی از این موارد به تغییر شیوه بازی های دور مقدماتی و امتیاز میزبانی بیشتر قائل شدن برای تیم های با رتبه بالاتر در جدول FIVB را موجب شد . نکته مهمی که امتیاز میزبانی ایران را از تیم های بزرگ جهان مثل ایتالیا ، روسیه و کوبا را در تهران گرفت و تنها امتیازش برای ایران ماندن در لیگ جهانی دوره آینده بوده است .
استراتژی ولاسکو
به این ترتیب و در رقابتی نابرابر از این تغییر شیوه بود که خولیو ولاسکو سرمربی آرژانتینی صاحب سبک تیم ملی والیبال ایران را بر آن داشت تا در استراتژی خود در شرکت در این بازی ها تجدید نظر کند و در حضور نخست ایران به دنبال کسب تجربه برای شاگردانش در رویارویی با بزرگان جهان برای دوره های آینده باشد . چنین بود که سرمربی با تجربه تیم ملی با سبک و سنگین کردن برنامه های سال جاری خود در لیگ جهانی به دنبال شناسایی تیم اصلی اش برای دفاع از عنوان قهرمانی در جام ملت های آسیا 2013 در امارات است و به همین دلیل هم در فهرست 22 نفره اش برای لیگ جهانی به جای استفاده و فراخواندن نفرات با تجربه ، فرصت بازی کردن را به جوانان جویای نام داده است . ولاسکو چندی پیش در همین رابطه در گفت و گوی اختصاصی با همشهری تاکید کرد که در لیگ جهانی این دوره هرگز به دنبال صعود نیست ولی تلاش دارد تا ضمن آماده کردن تیمش برای جام ملت ها ، حداکثر استفاده را از میزبانی با دو تیم آلمان و صربستان ببرد و در مصاف با تیم های قدرتمندی چون روسیه ، کوبا و ایتالیا هم به کیفیت بازی بازیکنانش بیشتر چشم دارد تا به کسب برد در مقابل حریفانی که هر کدام داعیه قهرمانی در لیگ جهانی دارند .  
آشنایی با حریفان ایران
روسیه : روس ها در میان حریفان ایران بدون تردید مهم ترین به حساب می آیند . دارنده مدال طلای المیپک لندن و قهرمان دو دوره لیگ جهانی در سال های 2002 و 2011 که 5 مقام نایب قهرمانی و 7 مقام سومی هم از 22 دوره حضور خود در لیگ جهانی دارد ، با ویترینی پر از مدال های طلای متعدد از میدان های بزرگ با حفظ ترکیب و ساختار قبلی اش در این دوره نیز به رغم استعفای ولادیمیر آلکنو و کنار گذاشتن تتلوخین و الکسیاوبموچیف از بخت داران اصلی قهرمانی به شمار می رود . به نظر می رسد آمدن ورنکوف سرمربی لوکوموتیو نووسیبرسک به عنوان سرمربی جدید و قهرمان باشگاههای اروپا بعد از نتایج خوبی که آلکنو از خود بر جا گذاشت دیگر در حال تبدیل شدن به یک رویه و عادت در فدراسیون والیبال روسیه است و آنها با جواب گرفتن از آوردن آلکنو با ورنکوف هم به دنبال تدوام موفقیت های گذشته خود هستند . با این اوصاف روس ها تغییرات آنچنانی به نسبت دوره قبل لیگ جهانی و بازی های المپیک نداشته اند و در فهرست 22 نفره این تیم نام ستاره های بزرگی چون ماکسیم میخائیلوف ، ولکوف ، آپالیکوف ، گرانکین ، موزرسکی ، وربوف ، بوتکوف به چشم می خورند و کاپیتانی این تیم همچنان با تاراس است . روس ها اکثر بازی های دور مقدماتی خود را در شهر کالینگراد برگزار می کنند که علاقمندان دو آتیشه والیبال را دارد . روس ها با سبک والیبال قدرتی و متکی به بازی فیزیکی با اتکاء به قد بلند همواره در طول تاریخ یکی از قدرت های بلامنازع والیبال جهان بوده اند و نقشی انکار ناپذیری نیز در تکامل این ورزش داشته اند . دو بازی اول ایران در شروع لیگ جهانی با این تیم قدرتمند اندازه های واقعی از موقعیت کنونی والیبال ما را بخوبی مشخص خواهد کرد .
کوبا : کوبایی ها نیز در 4 دهه اخیر همواره در زمره تیم های بزرگ جهان بودند و با 22 دوره حضور در لیگ جهانی جزو تیم های باسابقه به شمار می روند . کسب یک قهرمانی به سال 1998 ، 5 نایب قهرمانی و دو مقام سومی هم حاصل این حضور طولانی است . کوبایی ها به جز لیگ جهانی یک مدال برنز المپیک ، 2 نقره و 2 برنز جهان و یک مدال طلای جام جهانی و چندین نقره و برنز به همراه 15 قهرمانی در مسابقات منطقه نورسکا را در کارنامه خود دارند . با وجود آنکه گفته می شد شاید در این دوره برخی از بازیکنان بزرگ کوبایی بدلیل بی توجهی فدراسیون والیبال کشورشان به درخواست حضورشان در تیم های اروپایی تیم ملی کشورشان را تحریم کنند ، اما معرفی فهرست اولیه خلاف این موضوع را نشان داد و به نظر می رسد که دو طرف در این زمینه به توافق هایی دست پیدا کرده اند . یکی از بزرگترین مشکلات ستاره های کوبایی در چند دهه اخیر مخالفت وزارت ورزش این کشور با حضورشان در لیگ های معتبر اروپایی بوده است . کوبا در این دوره نیز تمامی ستارگان خود از جمله ویلفردو لئون ونرو ، رونالدو سی پی دا ، یوآندری دیاز کارمناتی ، یوردان بیستل آستنگو و اسبل ساندوبال را در اختیار دارند و سرمربیگری این تیم نیز همچنان با ساموئل بلک وود است .
ایتالیا : دومین تیم پر افتخار پس از برزیل در لیگ جهانی دارنده 8 عنوان قهرمانی یکی دیگر از حریفان سرشناس ایران محسوب می شود . بازی های ایران و ایتالیا همیشه در سال های اخیر دیدنی و حساس بوده و آتزوری ها از روزی که ولاسکو سرمربی اسبق این تیم سرمربی تیم ایران شده ، حساسیت بیشتری نسبت به گذشته هم از خود نشان می دهند . تا جایی که ولاسکو با تائید این موضوع به همشهری می گوید : دو بازی با ایران برای ایتالیایی ها بمراتب بیشتر از سایر بازی ها اهمیت دارد و مطمئن باشید آنان تلاش می کنند تا بهترین بازی خود را در مقابل ما انجام دهند . ایتالیا بعد از پشت سر گذاشتن چندین سال از آن دوران طلایی با نسل تازه ای از ستاره های جوان خود در این دوره به دنبال تکرار آن روزهای طلایی با ولاسکو است . جوانانی چون زایتسف ، ساوینی ، تراویتسا ، پرودی ، بیرلی و گیوو با کسب تجربه اندوزی لازم می خواهند جا پای بزرگان بازنشسته ای چون ماسترنجلو ، الساندرو فی ، ورمیگلیو و جیانی بگذارند . زروزی ستاره دهه 90 ایتالیایی ها بسیار به موفقیت این تیم خوشبین است .
صربستان : صرب ها هم درست شرایطی شبیه به ایتالیا در این دوره دارند . آنها هم با بازنشسته شدن ستارگان بزرگی چون برادران گربیگ ، میلوکوویچ ، جانیک هم اکنون با نسل جدیدی از بازیکنان جوان مثل آتاناسوویچ ، برادران کواکوویچ ، پتکوویچ ، دراگان استانکوویچ ، ساسا استاروویچ به دنبال دستیابی به نتایج بزرگی در والیبال دنیا هستند . صربستان با 16 دوره حضور در لیگ جهانی اگرچه به مقام قهرمانی نرسیدند ولی با در اختیار داشتن 4 نایب قهرمانی و 3 مقام سومی و بارها حضور در مرحله نهایی و مدال طلا و نقره المپیک و چندین مقام قهرمانی در اروپا خود را در این دوره هم یکپای صعود می دانند . در جدال های رسمی میان دو تیم یکبار ایران و یکبار هم صربستان پیروز شده است . دیدارهای غیر رسمی میان دو تیم تقریبا همین شرایط حاکم بود .
آلمان : آلمان ها نیز به رغم اینکه خیلی ها روی این تیم در جمع بزرگان جهان حساب باز نمی کنند با 10 دوره حضور در لیگ جهانی تیم کم تجربه ای نیست . خصوصا آنکه آنها در سال های اخیر به عنوان یک پدیده در والیبال اروپا و جهان نتایج بسیار ارزشمندی گرفتند . هینن بلژیکی بعد از برکناری لوزانو توانست تیم قدرتمندی بسازد که حتی در مسابقات مقدماتی اروپا بالاتر از بلغارها راهی المپیک لندن شد و در این دوره از لیگ جهانی هم خیال های بزرگی در سر دارد . ژرمن ها به رغم نداشتن گروزر و آندرا کاپیتان قدیمی خود با ستارگانی چون شوبس ، بیوگراپی و مارکوس بوم چشم به صعود دارند که کاری است تقریبا دشوار و نشدنی . ایران و آلمان تاکنون بازی رسمی مقابل هم ئدر بزرگسالان نداشته اند و تنها رویاررویی دو تیم مربوط به جام واگنر لهستان است که ایران 3 بر صفر باخت .       

گزارش از: علی شاکری
منبع: روزنامه همشهری


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: